Oftalmologija – udžbenik za studente medicine

26. septembra 2016.

Ova knjiga je drugo, prerađeno i dopunjeno izdanje pete generacije udžbenika iz oftalmologije za studente medicine. Knjiga predstavlja savremeni univerzitetski udžbenik koji je u potpunosti prilagođen nastavnom planu i programu iz oftalmologije u okviru integrisanih akademskih studija na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Udžbenik sadrži sva neophodna znanja iz bazične oftalmologije i najnovije informacije o dijagnostici i terapiji oftalmoloških oboljenja. Materija udžbenika podeljena je u dvadeset i dva poglavlja koja su logički povezana u jedinstvenu edukativnu celinu. Poseban kvalitet ovog udžbenika je veliki broj ilustracija i slika u boji kojima se omogućava bolje razumevanje teksta i lakše memorisanje činjenica kao bitan preduslov za kvalitetnije i dugotrajnije znanje.
Ovo drugo izdanje udžbenika je prerađeno tako, da su dva poglavlja iz prvog izdanja izostavljena, kako bi se izbeglo nepotrebno ponavljanje činjenica a umesto toga ubačene su određene novine u oblasti dijagnostike i terapije (kornealna topografija, hirurško lečenje refrakcionih anomalija oka) i dopisano novo poglavlje o slepilu kao važnom socijalno-medicinskom i socijalno ekonomskom problemu.
Udžbenik je namenjen prevashodno studentima medicine ali i lekarima opšte medicine i oftalmolozima koji se u svom svakodnevnom radu budu služili ovom knjigom kao dodatnim izvorom informacija.

godina izdanja: 2015.
urednici: Slobodan Golubović, Miloš Jovanović
autor: grupa autora sa katedre oftalmologije
obim: 318 str.
format: A4 (29 cm), tvrd povez
štampa: kolor

http://cibid.med.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2016/10/korica-naslovna-Copy.jpg
http://cibid.med.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2016/10/Vida-Radonjic-832x1024.jpg
http://cibid.med.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2016/10/malobabic.jpg
http://cibid.med.bg.ac.rs/wp-content/uploads/2016/10/moca-1024x563.jpg

No Comments

Comments are closed.